Hypotheek voor ZZP’ers /ondernemers berekenen

Als je als zelfstandige aan de slag bent gegaan is het minder gemakkelijk om een woning te kopen dan wanneer je in loondienst bent. Je krijgt nu eenmaal minder makkelijk een lening om het huis te betalen. De afgelopen jaren zijn de regels echter iets versoepeld en kun je ook als ZZP’er een hypotheek krijgen. Wil je de hypotheek voor ZZP’ers/ondernemers berekenen dan kan dat tegenwoordig heel gemakkelijk online. Je moet dan wel een aantal gegevens vooraf uitzoeken om het zo precies mogelijk te doen. Daarom lees je hier wat je nodig hebt om een goede berekening te maken.

Hoe berekenen voor ZZP’ers

Het is belangrijk als je de hypotheek voor ZZP’ers/ondernemers berekenen gaat dat je weet hoe je eigen financiële situatie ervoor staat. Die is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van hoe goed je eenmanszaak draait. Heb je in de afgelopen jaren je winst steeds verder zien stijgen? Dan is de kans groot dat je een wat hoger bedrag kunt lenen op je hypotheek. De hoogte van de hypotheek wordt namelijk over je gemiddelde inkomen van de afgelopen jaren berekend. Dat gemiddelde inkomen is de laatste jaren alleen maar toegenomen, dus dat maakt het makkelijker om een hypotheek af te sluiten.

Hoe lang ben je al zelfstandig ondernemer

Sinds wanneer ben je al ZZP’er? Dit weegt namelijk mee als je een hypotheek voor ZZP’ers/ondernemers berekenen gaat. Hoe langer je bezig bent, hoe nauwkeuriger de berekening van je hypotheek wordt. Wanneer je korter dan drie jaar bezig bent moet je ook een reële toekomstprognose kunnen geven. Als je in de komende jaren een groei in je winst voorziet moet je dit goed aangeven in je online berekening. Het maximale bedrag dat je dan op je hypotheek kan krijgen wordt daardoor groter. Daarmee kun je dus nu al berekenen of het huis dat je op het oog hebt haalbaar is.


Comments are closed.

Back to Top ↑